Zuiver voor je gezondheid

Viridian Enhanced Rhodiola Complex

Viridian Enhanced Rhodiola Complex bevat maar liefst 5 verschillende adaptogene kruiden die lichaam en geest kunnen helpen om balans te vinden. Onderstaand vindt u meer informatie over de verschillende kruiden in dit bijzondere Viridian product.

Siberische ginseng
(Eleuterococcus senticosus)

Siberische ginseng dankt de naam aan de regio waar het kruid inheems is, Siberië. De wortel wordt al eeuwen gebruikt in de traditionele Chinese kruidengeneeskunde; het draagt bij aan lichamelijk en geestelijk herstel én ondersteunt bij vermoeidheid*.

Ashwagandha
(Withania somnifera)

Ashwagandha is een van de bekendste kruiden van de Ayurveda, de traditionele Indiase geneeskunde. De naam is afkomstig uit het Sanskriet. ‘Ashva’ betekent paard en ‘gandha’ betekent geur; verwijzend naar de wortel die een paardengeur zou hebben. Deze wortels worden gebruikt voor ondersteuning van het uithoudingsvermogen, voor geestelijke veerkracht en als natuurlijke ontspanner*.

Zoethoutwortel (Glycyrrhiza glabra)

Zoethout is inheems in het Middelandse zeegebied. De naam komt dan ook uit het Grieks; ‘glycys’ staat voor zoet en ‘rhidza’ voor wortel. Volgens de overlevering gebruikten de oude Grieken het kruid bij hoest, keel- en stemproblemen. Zoethout wordt nu gebruikt in drop, maar kent ook een traditioneel gebruik als natuurlijke rustgever*. 

Schisandra chinensis

Schisandra is een Aziatische klimplant die ook bekend staat als wu-wei-zi, ‘vijf smaken fruit’. De naam verwijst naar smaak van de bessen van de plant, die populair zijn als thee. Dezelfde bessen worden therapeutisch gebruikt vanwege de adaptogene eigenschappen die lichaam en geest kunnen helpen om zich aan te passen bij stress-situaties*.

Rhodiola rosea

Rhodiola komt van oorsprong voor in de koude, bergachtige gebieden van Noord-Azië en Noord-Amerika. De plant dankt daaraan ook de bijnaam ‘poolwortel’. Rhodiola wordt van oudsher gebruikt in verschillende traditionele geneeswijzen. De wortel wordt gezien als een van de krachtigste adaptogenen die vele gebruiken kent om evenwichtig te blijven in stresssituaties, als natuurlijke rustgever in spannende tijden en voor de geestelijke veerkracht*.

Lees hier meer over het product. 

 

 

top