Zuiver voor je gezondheid

Immuunbooster Extra C
Krachtig en snel

Vroege ontdekking
In 1747 ontdekte de Britse scheepsarts James Lind dat zeelieden die dagelijks citrusfruit aten of dronken, niet vatbaar waren voor de gevreesde ziekte scheurbuik. In 1928 was het biochemicus Dr. Albert Szent-Györgyi die de werkzame stof isoleerde; vitamine C. De scheikundige naam ascorbinezuur verwijst naar de eerste ontdekking: de a staat voor anti (tegen) en scorbine staat voor scorbut (scheurbuik).

Essentiële voedingsstof
Zelf kunnen wij geen vitamine C aanmaken in ons lichaam, terwijl we het wel nodig hebben. Daarom wordt vitamine C essentieel genoemd. Vitamine C is bij maar liefst 300 processen in het lichaam betrokken. Belangrijk dus om er voor te zorgen dat je voldoende binnenkrijgt.

Waar is vitamine C goed voor?
Vitamine C is vooral bekend vanwege de positieve invloed op ons immuunsysteem. Ook is het goed voor de vaatwanden, het kraakbeen, de botten, het gebit en het helpt om vermoeidheid te verminderen. Daarnaast is vitamine C gunstig voor een goede geestelijke balans, het geheugen en de concentratie. En wat dacht je van je huid? Vitamine C helpt bij de verzorging van binnenuit; het helpt bij het vormen van collageen, dat de stevigheid van je huid ondersteunt én helpt om cellen te beschermen tegen schade door UV-straling.

Vitamine C in voeding
De vitamine C die wij nodig hebben, moeten wij uit voeding zoals groente en fruit halen. Paprika, kiwi, witlof, broccoli, spruitjes en natuurlijk citrusvruchten zijn rijke bronnen. Denk er wel aan dat vitamine C snel afneemt als je je groente lang laat doorkoken of bewaart.
 

Vitamine C

Vitamine C is zó weer uit je lichaam
Vitamine C is in water oplosbaar, het kan niet worden opgeslagen in het lichaam. Zorg er dus voor dat je elke dag weer voldoende binnenkrijgt. Er zijn geen serieuze ongewenste effecten bekend bij een langdurig hoge inname. Mensen die er gevoelig voor zijn, kunnen eventueel wat buikklachten zoals diarree krijgen.

Extra behoefte
Heb je regelmatig stressvolle periodes, sport je intensief, wil je je weerstand ondersteunen of lukt het je niet altijd om voldoende groente en fruit te eten? Dan kan het zijn dat je éxtra behoefte hebt aan vitamine C. Een voedingssupplement is een eenvoudige manier om extra vitamine C binnen te krijgen.

Kwaliteit
Er zijn veel verschillende vitamine C producten. De herkomst, dosering, zuiverheid en vorm kan sterk
verschillen. Let ook op de verpakking: vitamine C verliest snel z’n werking onder invloed van lucht en licht. Een verpakking van donker glas biedt de meest optimale bescherming en is
ook gunstig voor het milieu.
 

Immuunbooster Extra C

Extra C is een krachtige vorm van vitamine C (PureWay-CTM) die sneller wordt opgenomen en langer in je lichaam blijft dan gewone vitamine C. Extra C bevat bovendien bio-flavonoïden, die in de natuur ook partner zijn van vitamine C. Extra C zit in capsules wat de inname vergemakkelijkt en is er in twee doseringen: 550 mg en 950 mg.

top