Zuiver voor je gezondheid

Bij kinderwens1 & zwangerschap2

Als je een kinderwens hebt of zwanger bent, let je extra op je leefstijl en voeding, om je kindje de beste start te geven.

Als dagelijkse aanvulling adviseert de Gezondheidsraad om al vóór de bevruchting te starten met voldoende inname van foliumzuur (400 mcg) en om tijdens de zwangerschap extra vitamine D (10 mcg) in te nemen. Een tekort aan foliumzuur is een risicofactor voor het ontstaan van een open ruggetje bij de zich ontwikkelende foetus. Vitamine D speelt een rol bij de botaanmaak en ondersteunt het immuunsysteem.

Ook wordt geadviseerd om in elk geval twee keer per week vis te eten. Vis bevat het omega vetzuur DHA. De inname van DHA door de moeder draagt bij aan een goede ontwikkeling van de hersenen en de ogen van de foetus en van zuigelingen  die borstvoeding krijgen**. Verder is het advies om te zorgen voor een gezond voedingspatroon met voldoende calcium, jodium en ijzer én extra te letten op hygiëne en schadelijke stoffen. 


Bij kinderwens

Fertility for Women
Voor vrouwen met een kinderwens1  
Deze uitgebalanceerde multi bevat belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine D3 en B12, inositol en DHA. Het bevat ook zink, wat goed is voor de vruchtbaarheid én 400 mcg foliumzuur.

Fertility for Men
Voor de vruchtbaarheid van de man1,3 
Een multi met een mooie balans van vitaminen, aminozuren en anti-oxidanten, zoals vitamine C en E, L-carnitine en L-arginine. Het bevat ook de mineralen zink en selenium, die bijdragen bij aan de productie van de zaadcellen en goed zijn voor de kwaliteit van het sperma.

Folic Acid with DHA
Met foliumzuur kun je het beste al voor je zwangerschap starten. Deze combinatie bevat 400 mcg foliumzuur én plantaardig DHA uit algen.

Bij zwangerschap

Pregnancy Formula
Met deze natuurlijke multi kun je al voor je zwangerschap beginnen en ook gebruiken als je borstvoeding geeft. Alle belangrijke voedingsstoffen voor deze fases zijn in een goede dosering en vorm opgenomen, zoals 400 mcg foliumzuur, 10 mcg vitamine D3 en maagvriendelijk ijzer.

Vitamine D
Tijdens je zwangerschap wordt extra inname van vitamine D aangeraden. Je kunt bij Viridian kiezen uit verschillende varianten.  Van gemakkelijk te doseren spray of druppels tot capsules, in verschillende doseringen van 10 tot 50 mcg.

Synerbio Mother & Baby
Met deze probiotica in poedervorm kun je al beginnen tijdens je zwangerschap én je kunt er mee doorgaan als je borstvoeding  geeft. Het bevat de bacteriestam Lactobacillus rhamnosus GG, waar veel onderzoek mee is gedaan, aangevuld met prebiotica, in de vorm van natuurlijke oplosbare vezels.

Pregnancy Omega Oil
Een smakelijke combinatie van omega 3, 6 en 9 van 1e koude persing uit o.a. avocado, gouden lijnzaad en hennepzaad. Heerlijk door een smoothie of over een salade. 

Vegan EPA & DHA
Deze combinatie van duurzame zeealgen en chia zaad bevat een goede dagelijkse dosering DHA. De druppels hebben een frisse sinaasappelsmaak. Gemakkelijk te doseren met pipet.

1. Zink, 2. Foliumzuur, 3. Selenium
* Voedingsaanbevelingen voor zwangere vrouwen, Gezondheidsraad juni 2021.
** Het gunstige effect kan bereikt worden bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA (inclusief de voeding) of 450 mg EPA en DHA (zwangere vrouwen en bij borstvoeding).

top