Zuiver voor je gezondheid

Vitamine D

Vitamine D is van belang voor de botten, goed voor de spieren, helpt tanden sterk te houden én heeft een positieve werking op het immuunsysteem. Hoe gezond je ook eet, vitamine D krijg je vrijwel niet binnen met voeding. Daarvoor zijn we afhankelijk van de zon. Als de zon krachtig schijnt, tussen mei en september, maakt ons lichaam zélf vitamine D aan. De hoeveelheid die we aanmaken verschilt per persoon. Zo maak je minder snel vitamine D aan als je zonbescherming gebruikt, maar ook bedekkende kleding, overgewicht, huidskleur en leeftijd kunnen invloed hebben. In het najaar, winter en vroege lente mist de zon kracht en maken we vrijwel geen vitamine D aan, terwijl we juist dan vaak wel wat extra’s kunnen gebruiken.

Juist omdat vitamine D zo essentieel is, adviseert de Gezondheidsraad een dagelijkse inname voor volwassenen van 10 microgram (400 IE). Daarbovenop wordt een extra inname aangeraden van 10 tot 20 microgram aan zwangere vrouwen, kinderen, mensen die weinig buiten komen, mensen met een getinte huid en ouderen. Volgens de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) is langdurige dagelijkse inname van 100 mcg (4.000 IE) vitamine D voor alle volwassenen veilig.

Met een voedingssupplement kun je op een gemakkelijke wijze extra vitamine D innemen. Viridian heeft vitamine D in pure, zuivere vorm voor elke leefstijl en leeftijd.

Kies je favoriet

Druppels
Viridian Liquid D3 (cholecalciferol) is afkomstig uit veganistische bron - de korstmos. De druppels zijn eenvoudig te doseren door het bijgeleverde pipet. Als basis zijn zonnebloemolie en natuurlijke sinaasappelolie toegevoegd. Hierdoor hebben de druppels een frisse fruitsmaak.

Voor kinderen: Viridikid Liquid Vitamin D3 400 IU (10 mcg)

Voor volwassenen: Liquid Vitamin D3 2.000 IU (50 mcg)

Vegan & Bio

Organic Vitamin D2 (ergocalciferol) is afkomstig uit veganistische én gecertificeerd biologische bron: de plaatjeszwam (Agaricus bisporus). De plantaardige capsule bevat naast vitamine D uitsluitend alfalfa, als natuurlijke basis.

Vegan & Variatie

Virdian Vitamin D3 is afkomstig uit veganistische bron – de korstmos. Als natuurlijke basis is alfalfa toegevoegd. De plantaardige capsules zijn er in 3 doseringen:

Vitamin D3 400 IU (10 mcg)

Vitamin D3 1.000 IU (25 mcg)

Vitamin D3 2.000 IU (50 mcg)

 

top